Wil je graag de glazen in je woning laten wassen, maar ben je zelf geen fan van hoogtes of heb je er simpelweg geen tijd voor? Of heb je de spullen er misschien niet voor? Dan kan je natuurlijk een glazenwasser inhuren. Er zijn veel glazenwassers in Nederland, dus waar kies je precies voor? Wat kost een glazenwasser ongeveer en waar kan je rekening mee houden? En is een glazenwasser met het Glazenwasser Keurmerk duurder? In dit artikel geven we graag tekst en uitleg.

Hoeveel kost een glazenwasser?

Als je een glazenwasser wilt inhuren kan je rekening houden met verschillende factoren. De ene glazenwasser zal goedkoper zijn dan de ander. Om je toch een goed beeld te kunnen geven van de verschillende tarieven kan je rekening houden met de onderstaande kosten.

Type woningGemiddelde kostprijs
Standaard rijwoningTussen de 20 en 25 euro
2 onder 1 kapTussen de 30 en 35 euro
Vrijstaande woningTussen de 40 en 50 euro

Je dient er echter wel rekening mee te houden dat de exacte kostprijs kan verschillen per woning en per hoeveelheid ramen. Ook de plaats waar de ramen zich bevinden speelt natuurlijk een belangrijke rol. Als deze voor de glazenwasser moeilijk bereikbaar zijn, zal hij of zij ook meer spullen nodig zijn om dit te kunnen bereiken. In het ergste geval is een steiger noodzakelijk en dan zullen de kosten natuurlijk ook hoger oplopen. Het schoonmaken van alleen de ramen beneden is daardoor ook goedkoper dan van bijvoorbeeld de eerste of tweede verdieping.

Kosten per uur

De meeste glazenwassers houden een prijs per uur aan. Ook kunnen er extra kosten worden berekend voor materialen. Heeft een glazenwasser bijvoorbeeld een ladder of een steiger nodig? Dan zullen de kosten vaak hoger worden. Uiteraard bepaalt het aantal ramen ook wat de kosten zijn. Immers: hoe meer werk er verricht moet worden, hoe hoger de kosten ook zullen zijn. Waarschijnlijk wil jij wel dat alle glazen gaan glimmen als de glazenwasser eenmaal voor de deur staat.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

Glazenwassers rekenen doorgaans een tarief voor het schoonmaken van het glas. Ook het kozijn wordt meestal meegenomen. Ook dit wordt meegenomen in de kosten. Je dient rekening te houden met extra kosten voor lastig te bereiken plekken. Uiteraard kan je ook nog bedenken welke ramen je graag gereinigd wilt hebben. Zijn dit alleen de ramen buiten of nodig je de glazenwasser ook binnen uit? Glazenwassers maken gebruik van speciale reinigingsmiddelen waardoor jouw ramen er als nieuw uit komen te zien. Het is dus de moeite waard om het binnenshuis ook te laten reinigen.

Dit beïnvloedt de kosten

Er zijn verschillende zaken die de kosten van het ramenwassen beïnvloedt. Hieronder volgt een overzicht waardoor de kosten hoger of lager kunnen zijn.

Alleen de glazen of ook de kozijnen en deuren?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alleen de ramen te laten reinigen. Echter kunnen de kozijnen en de deuren misschien ook wel een reinigingsbeurt gebruiken. Vanzelfsprekend zal de glazenwasser dan langer bezig zijn met de klus waardoor er ook meer kosten ontstaan voor jou als consument. Dit kan je natuurlijk zelf overleggen met jouw glazenwasser.

Hoe vaak laat je de glazenwassen?

Als je de glazenwasser vaker laat langskomen kan je misschien een betere prijs afspreken. Immers: de glazenwasser is verzekerd van werk voor de aankomende tijd. Jij bent weer verzekerd van glanzende ramen. Je kunt dus misschien betere prijsafspraken maken als hij of zij vaker langskomt.

Het aantal ramen in jouw woning

Ook het aantal ramen in jouw woning speelt natuurlijk een belangrijke rol. Hoe meer ramen je hebt, hoe langer de glazenwasser bezig is. Een vrijstaande woning heeft meer ramen in de woning dan een rijtjeswoning. Om er zeker van te zijn dat je niet voor financiële verrassingen komt te staan is het raadzaam dat de glazenwasser een offerte voor je opmaakt. Op die manier ben je op de hoogte van de kosten.

Ook glazenwassen bij de buren?

Heeft jouw buurman en/of buurvrouw ook wel belang bij schone ramen? Dan kan je misschien een betere prijs afspreken. Immers: de glazenwasser hoeft maar een keer naar deze plek te rijden en kan vervolgens door naar de buurman. Misschien kan de glazenwasser de hele buurt wel als klant in de armen slaan. Ook dan kan je nu eenmaal een betere prijs afspreken.

De factoren die meespelen

De factoren die meespelen zijn dus, kort samengevat:

  • Hoe lang is de glazenwasser bezig?
  • Hoeveel personeel is er werkzaam op een locatie?
  • Wat is de moeilijkheidsgraad van de klus (o.a. hoe gemakkelijk kan de glazenwasser bij de ramen)?
  • Hoeveel klanten heeft de glazenwasser in jouw wijk?
  • Welke voorrijkosten rekent de glazenwasser?

Vind een betrouwbare glazenwasser bij jou in de regio

Wil je graag een betrouwbare glazenwasser inhuren voor een klus bij jou thuis? Kies dan voor een expert met het Glazenwasser Keurmerk. Je weet dan zeker dat je kiest voor een expert met lovende recensies! Bekijk het bedrijvenoverzicht op deze website.